napisz do nas :)

Przedszkole Limonka
05- 075 Warszawa | Wesoła
ul. Warszawska 57 (róg Brata Alberta), tel. 22 760 06 45

Klauzula informacyjna
Klauzula informacyjna

Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Przedszkole Limonka M. i P. Pakuła Sp. j. z siedzibą: ul. Warszawska 57, 05-075 Warszawa, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018.1000 z dnia 2018.05.24) oraz zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, „RODO”). Dane osobowe podane w formularzu będą przetwarzane w celu skontaktowania się z administratorem danych osobowych i odpowiedzi na Państwa zgłoszenie zawarte w formularzu kontaktowym. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania formularza. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich poprawiania zgodnie z Polityką Prywatności oraz obowiązującymi przepisami prawa.
nowości!
Wakacje 2019 w Limonce
Czas wakacji to czas podróży bliskich i dalekich…  To również czas spotkań z naturą, ale i rozwijanie wyobraźni, wzbogacanie siebie poprzez spotkania z ludźmi lub …  postaciami na przykład z ciekawej bajki. Dlatego też wakacje 2019 w Limonce to realizacja projektu „Spotkania z bajkami”. Każdy tydzień to spotkanie z inną bajką i jej bohaterami. Wakacje  rozpoczęliśmy już w ostatnim tygodniu czerwca wyruszając  na spotkanie z przyrodą  do Parku Doliny Wkry w Pomiechówku. Jest to przepiękny kompleks leśno –edukacyjny chroniący florę i faunę, a jednocześnie udostępniający jej uroki przybywającym tutaj turystom. Nasze dzieci oprócz wędrówki leśną ścieżka edukacyjną mogły bawić się na placu zabaw przeznaczonym dla najmłodszych. W lipcu odwiedziliśmy najbardziej pracowitą społeczność – pszczoły w pasiece. Podczas wycieczki do Wymysłów Pod Lasem zabawa przy użyciu dramy wprowadziła dzieci w świat rodziny pszczelej. Wzorem pracowitych pszczółek dzieci składały ramki na węzy, wirowały plastry w miodarce, oglądały narzędzia i akcesoria pszczelarza. Wreszcie – w całkowicie bezpiecznych warunkach – mogły zajrzeć do ula i obserwować życie w domku pszczół. Lipcowe, upalne dni były natomiast przeznaczone były również na aktywności w „limonkowym parku wodnym”. Nasz plac zabaw wypełniały natryski, dzięki którym czuliśmy się, jak w prawdziwym aquaparku. Śmiechom, krzykom i radości nie było końca. Drugi miesiąc wakacji przywitaliśmy wizytą w kinie. Obejrzeliśmy film pt. „Sekretne życie zwierzaków domowych 2”.  To grupy starsze, zaś młodsze spotkały się z pieskiem, którego przyprowadził do przedszkola Antoś i opowiadał o tym, jak troszczy się o swojego przyjaciela. Drugi miesiąc wakacji to zabawy, spacery po naszej pięknej okolicy, ale również wtorki z teatrem. Dom Kultury w Rembertowie zaprosił nas do wzięcia udziału w warszawskim projekcie „Dziecięce lato teatralne”. Tak więc w każdy sierpniowy wtorek wyruszamy komunikacją miejską do Rembertowa, aby tam, jako widzowie uczestniczyć w przedstawieniach teatralnych. Tak więc nasze wakacje obfitowały w różnorodne aktywności. Następne wakacje już za rok, a tymczasem już planujemy nowy rok szkolny….
14-08-19
Koncert wrześniowy
W miniony poniedziałek mieliśmy przyjemność uczestniczyć w muzycznej historii z "Cudownej Księgi". Para skrzatów:  Basik i Wiolinka, zabrali nas w podróż do Zaczarowanego Lasu, gdzie poznaliśmy sympatyczne Notinki, które potrzebowały pomocy, by uwolnić się od strasznego Kota . Pani Weronika zaprezentowała nam również ALTÓWKĘ, opowiedziała o jej budowie, wskazała gdzie instrument ma ślimaka, żabkę i koński ogon; a także zdradziła, gdzie jest jego "dusza". Opowieść muzyczna jak zawsze dobrze się skończyła, a my już nie możemy się doczekać kolejnego koncertu i magii jemu towarzyszącej.
20-10-19
781 424 452
youtube
facebook
INFOrodzic

Kliknij, aby przejść do systemu INFOrodzic.

Przedszkole LIMONKA Mistrzem Nowoczesnej Edukacji! Jesteśmy numer 1 w Polsce!
Z dumą i radością informujemy, że Przedszkole Językowe Limonka w Warszawie Wesołej zdobyło główną nagrodę w I Ogólnopolskim Konkursie o „LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji”.  W pierwszej kolejności zostaliśmy nagrodzeni nagrodą główną – Innowacyjne Przedszkole 2017/2018 – i otrzymaliśmy I miejsce w województwie mazowieckim, następnie przyznano nam I miejsce w skali całego kraju – Laur Mistrza Nowoczesnej Edukacji Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku – tę nagrodę otrzymała tylko jedna placówka w Polsce – Przedszkole Limonka! Ten prestiżowy konkurs objęty jest honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej. W lipcu 2017 roku w pierwszym etapie konkursu Przedszkole Limonka wytypowane zostało przez Mazowieckie Kuratorium Oświaty, jako przedstawiciel województwa mazowieckiego. W dniu 26 października zaproszono placówkę do udziału w finale konkursu, co stanowiło przyznanie nominacji do nagrody w kategorii Innowacyjne Przedszkole 2017/2018. Już sama nominacja stanowiła duży sukces przedszkola Limonka! W sumie nominowane zostały 83 placówki z całej Polski w czterech kategoriach: przedszkole lub inna forma edukacji przedszkolnej – 16 nominacji, szkoła podstawowa – 31 nominacji, gimnazjum lub liceum – 23 nominacje i technikum lub szkoła zawodowa – 13 nominacji. Konkurs zakładał, że nominowane placówki powinny wyróżniać się nie tylko wykorzystywaniem nowych rozwiązań technologicznych, innowacyjnych metod i programów nauczania, ale również stylem uczenia i wychowania stosowanym przez Nauczycieli, którzy inspirują Dzieci do kreatywności oraz rozwijania swoich pasji i zainteresowań. Są to wyróżnienia, w których ważne jest nie tylko docenienie samego wykorzystywania nowoczesnych technologii w procesie uczenia się i nauczania, ale przede wszystkim zrozumienie nowych realiów cywilizacyjnych, w których najważniejsze jest postawienie na twórczy aspekt edukacji i mądre wykorzystanie współczesnych mediów i narzędzi technologicznych. Trzyetapowy konkurs został rozstrzygnięty 24 listopada podczas II Europejskiego Forum Nowych Technologii i Innowacji w Edukacji i Nauce oraz II Salonu Technologii i Wyposażenia dla Edukacji. Kapituła konkursowa, której przewodniczył prof. UJK dr hab. Sławomir Koziej, najpierw nagrodziła finalistów (nominowanych), a następnie przyznała nagrodę Wojewódzkim Mistrzom Nowoczesnej Edukacji oraz  wręczone zostały wyróżnienia. Na zakończenie gali przyznane zostały cztery główne ogólnopolskie nagrody specjalne LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji – „Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku” – 1 nagroda dla Przedszkola Limonka oraz „Szkoła Przyjazna Technologiom XXI wieku” – 3 nagrody dla każdej z pozostałych kategorii. W tym miejscu, warto podkreślić, że nie zdobylibyśmy tej nagrody, gdyby nie praca całego zespołu ludzi, którzy na co dzień oddają całe swoje serce pracy z Dziećmi oraz współpraca i zaangażowanie Rodziców, którzy powierzają nam swoje Dzieci. DZIĘKUJEMY!!!
29-11-17
Zapisy 2017/2018
Rozpoczęliśmy rekrutację do nowych grup 2-latków (rocznik 2015)  i 3-latków (rocznik 2014). Jeżeli są Państwo zainteresowani zapisaniem Dziecka do przedszkola, to zachęcamy do kontaktu.   Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach: 8.30 - 18.00. Rekrutacja do grup przedszkolnych prowadzona jest przez cały rok kalendarzowy. Jeśli w wybranej grupie są wolne miejsca, to Dziecko może dołączyć do niej w dogodnej dla Państwa chwili. Rekrutacje do nowotworzonych grup, które rozpoczną pracę we wrześniu – rozpoczynamy na początku roku kalendarzowego. Aby zapisać dziecko do przedszkola Limonka należy: Przesłać wypełnioną kartę zgłoszeniową. Podpisać umowę cywilnoprawną. Złożyć wypełnioną kartę informacyjną Dziecka. Wpłacić wpisowe.   Liczba miejsc – z troski o komfort Dzieci i Rodziców – jest ograniczona. O przyjęciach decyduje kolejność zgłoszeń. Przedszkole zapewnia opiekę i edukację Dzieciom w wieku od 2 do 6 roku życia.
27-02-17
Zamień dynię na psikusa
Jak co roku, w celu przybliżenia tradycji i zwyczajów krajów anglojęzycznych, serdecznie zapraszamy wszystkie Przedszkolaki i ich Rodziców do wzięcia udziału w konkursie na najoryginalniejszą i najciekawszą halloweenową dynię.  Dynie prosimy przynosić do przedszkola w dniach 28-31.10.2019. Dla twórców trzech najpiękniejszych i najbardziej pomysłowych dyń CZEKAJĄ NAGRODY! SERDECZNIE ZAPRASZAMY
25-10-19