napisz do nas :)

Przedszkole Limonka
05- 075 Warszawa | Wesoła
ul. Warszawska 57 (róg Brata Alberta), tel. 22 760 06 45

Klauzula informacyjna
Klauzula informacyjna

Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Przedszkole Limonka M. i P. Pakuła Sp. j. z siedzibą: ul. Warszawska 57, 05-075 Warszawa, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018.1000 z dnia 2018.05.24) oraz zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, „RODO”). Dane osobowe podane w formularzu będą przetwarzane w celu skontaktowania się z administratorem danych osobowych i odpowiedzi na Państwa zgłoszenie zawarte w formularzu kontaktowym. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania formularza. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich poprawiania zgodnie z Polityką Prywatności oraz obowiązującymi przepisami prawa.
nowości!
Wycieczka do Hangaru 646
22.03 dzieci z grupy Malinek oraz Jeżynek miały okazję uczestniczyć w niezwykle energetycznych zajęciach w parku trampolin. Pod okiem wykwalifikowanych instruktorów nasze przedszkolaki wykonywały różnego rodzaju akrobacje. Swoją przygodę z trampolinami rozpoczęliśmy od krótkiego instruktażu. Następnie była rozgrzewka zapobiegająca wszelkim kontuzjom. Po krótkim treningu dzieci podzieliły się na grupy i w pełni korzystały z dostępnych atrakcji: zjeżdżalni, basenu z piankami, czy też wieży wyskokowej. Instruktorzy zapewnili szereg zadań, w których dzieci mogły się wykazać. Niejednokrotnie zaskakiwały swoją ogromną odwagą. Wszystkim towarzyszył pozytywny nastrój. W związku z należycie spożytkowaną energią, euforia była obecna jeszcze w przedszkolu.
13-04-19
Koncert w przedszkolu
25.02.2019 odwiedzili nas Wiolinka i Basik. Tym razem elfy z Zaczarowanego Lasu zabrały nas w muzyczną podróż do różnych krajów. W lepszym odbiorze muzyki pomagała inscenizacja ruchowa przedstawiona przez wspaniałą aktorkę. Dzięki naszym gościom poznaliśmy charakterystyczne utwory Rosji, Polski, Hiszpanii oraz krajów odległej Afryki. Historia Wiolinki i Basika spodobała się przedszkolakom. W czasie wycieczki towarzyszyła nam muzyka wykonywana na instrumentach perkusyjnych. Jak zawsze koncert miał charakter edukacyjny. Tym razem poznaliśmy bliżej ksylofon, dzwonki, marakasy oraz bęben. Nie możemy się doczekać kolejnej muzycznej przygody z naszymi elfami.
08-03-19
781 424 452
youtube
facebook
Koncert w listopadzie

W tym miesiącu o dalszych losach Violinki i Basika opowiadał nam fagot. Niezwykły instrument należący do dętych drewnianych. Dzieci oczarowane melodią słuchały jak ich ulubieni bohaterowie stawiają czoła strasznemu smokowi. Ruszyli im z pomocą krasnoludek Śmieszek i krasnoludek Płakuś.

Przedszkole LIMONKA Mistrzem Nowoczesnej Edukacji! Jesteśmy numer 1 w Polsce!
Z dumą i radością informujemy, że Przedszkole Językowe Limonka w Warszawie Wesołej zdobyło główną nagrodę w I Ogólnopolskim Konkursie o „LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji”.  W pierwszej kolejności zostaliśmy nagrodzeni nagrodą główną – Innowacyjne Przedszkole 2017/2018 – i otrzymaliśmy I miejsce w województwie mazowieckim, następnie przyznano nam I miejsce w skali całego kraju – Laur Mistrza Nowoczesnej Edukacji Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku – tę nagrodę otrzymała tylko jedna placówka w Polsce – Przedszkole Limonka! Ten prestiżowy konkurs objęty jest honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej. W lipcu 2017 roku w pierwszym etapie konkursu Przedszkole Limonka wytypowane zostało przez Mazowieckie Kuratorium Oświaty, jako przedstawiciel województwa mazowieckiego. W dniu 26 października zaproszono placówkę do udziału w finale konkursu, co stanowiło przyznanie nominacji do nagrody w kategorii Innowacyjne Przedszkole 2017/2018. Już sama nominacja stanowiła duży sukces przedszkola Limonka! W sumie nominowane zostały 83 placówki z całej Polski w czterech kategoriach: przedszkole lub inna forma edukacji przedszkolnej – 16 nominacji, szkoła podstawowa – 31 nominacji, gimnazjum lub liceum – 23 nominacje i technikum lub szkoła zawodowa – 13 nominacji. Konkurs zakładał, że nominowane placówki powinny wyróżniać się nie tylko wykorzystywaniem nowych rozwiązań technologicznych, innowacyjnych metod i programów nauczania, ale również stylem uczenia i wychowania stosowanym przez Nauczycieli, którzy inspirują Dzieci do kreatywności oraz rozwijania swoich pasji i zainteresowań. Są to wyróżnienia, w których ważne jest nie tylko docenienie samego wykorzystywania nowoczesnych technologii w procesie uczenia się i nauczania, ale przede wszystkim zrozumienie nowych realiów cywilizacyjnych, w których najważniejsze jest postawienie na twórczy aspekt edukacji i mądre wykorzystanie współczesnych mediów i narzędzi technologicznych. Trzyetapowy konkurs został rozstrzygnięty 24 listopada podczas II Europejskiego Forum Nowych Technologii i Innowacji w Edukacji i Nauce oraz II Salonu Technologii i Wyposażenia dla Edukacji. Kapituła konkursowa, której przewodniczył prof. UJK dr hab. Sławomir Koziej, najpierw nagrodziła finalistów (nominowanych), a następnie przyznała nagrodę Wojewódzkim Mistrzom Nowoczesnej Edukacji oraz  wręczone zostały wyróżnienia. Na zakończenie gali przyznane zostały cztery główne ogólnopolskie nagrody specjalne LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji – „Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku” – 1 nagroda dla Przedszkola Limonka oraz „Szkoła Przyjazna Technologiom XXI wieku” – 3 nagrody dla każdej z pozostałych kategorii. W tym miejscu, warto podkreślić, że nie zdobylibyśmy tej nagrody, gdyby nie praca całego zespołu ludzi, którzy na co dzień oddają całe swoje serce pracy z Dziećmi oraz współpraca i zaangażowanie Rodziców, którzy powierzają nam swoje Dzieci. DZIĘKUJEMY!!!
29-11-17
Zapisy 2017/2018
Rozpoczęliśmy rekrutację do nowych grup 2-latków (rocznik 2015)  i 3-latków (rocznik 2014). Jeżeli są Państwo zainteresowani zapisaniem Dziecka do przedszkola, to zachęcamy do kontaktu.   Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach: 8.30 - 18.00. Rekrutacja do grup przedszkolnych prowadzona jest przez cały rok kalendarzowy. Jeśli w wybranej grupie są wolne miejsca, to Dziecko może dołączyć do niej w dogodnej dla Państwa chwili. Rekrutacje do nowotworzonych grup, które rozpoczną pracę we wrześniu – rozpoczynamy na początku roku kalendarzowego. Aby zapisać dziecko do przedszkola Limonka należy: Przesłać wypełnioną kartę zgłoszeniową. Podpisać umowę cywilnoprawną. Złożyć wypełnioną kartę informacyjną Dziecka. Wpłacić wpisowe.   Liczba miejsc – z troski o komfort Dzieci i Rodziców – jest ograniczona. O przyjęciach decyduje kolejność zgłoszeń. Przedszkole zapewnia opiekę i edukację Dzieciom w wieku od 2 do 6 roku życia.
27-02-17
Wycieczka na lotnisko
Pod koniec marca grupy starszaków z Przedszkola Limonka miały okazję wybrać się na wycieczkę na lotnisko Chopina. Była to bardzo ekscytująca dla nas wszystkich wyprawa. Dowiedzieliśmy się wielu cennych informacji, które możemy wykorzystać przed wylotem np. na wakacje. Wiemy już na jakiej wysokości latają samoloty i dlaczego tak wysoko. Pakowaliśmy bagaże, z podziałem na rzeczy, które możemy zapakować do bagażu podręcznego i głównego. Wiemy też, czego zabrać ze sobą nie możemy. Zwiedziliśmy hangar, w którym są naprawiane samoloty i przechodzą przeglądy techniczne przed kolejnym wylotem. Jeździliśmy busem po płycie lotniska. Na koniec z tarasu widokowego podziwialiśmy starty i lądowania samolotów. Wszystkie dzieci zostały obdarowane pamiątkowymi biletami i innymi prezentami związanymi z pobytem na lotnisku. Była to niezwykle emocjonująca wyprawa i mimo tego, że pokonaliśmy pieszo spore dystanse, uśmiechy nie znikały z buziek przedszkolaków.
25-04-19