napisz do nas :)

Przedszkole Limonka
05- 075 Warszawa | Wesoła
ul. Warszawska 57 (róg Brata Alberta), tel. 22 760 06 45

Klauzula informacyjna
Klauzula informacyjna

Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Przedszkole Limonka M. i P. Pakuła Sp. j. z siedzibą: ul. Warszawska 57, 05-075 Warszawa, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018.1000 z dnia 2018.05.24) oraz zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, „RODO”). Dane osobowe podane w formularzu będą przetwarzane w celu skontaktowania się z administratorem danych osobowych i odpowiedzi na Państwa zgłoszenie zawarte w formularzu kontaktowym. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania formularza. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich poprawiania zgodnie z Polityką Prywatności oraz obowiązującymi przepisami prawa.
nowości!
Wesołych Świąt
Ciepłych i spokojnych Świąt oraz wspaniałego 2019. Życzy zespół Przedszkola Limonka
20-12-18
Mikołaj w Przedszkolu Limonka
Grudzień to miesiąc, na który czekają wszystkie dzieci: to czas Świąt, prezentów i spotkań rodzinnych. Już na początku grudnia limonkowe dzieci spotkały się z teatrem „Tak”, który przedstawił sztukę zatytułowaną „Co  się stało z Mikołajem?”. Podczas spektaklu Dzieci wspólnie z aktorami poszukiwały Mikołaja, który zaginął... Poszukiwaliśmy go na kilku kontynentach odwiedzając wybrane kraje z ich specyficzną kulturą. Wreszcie zaprzyjaźnione renifery pomogły nam w poszukiwaniach. Mikołaj dotarł do przedszkola i mógł osobiście wręczyć prezent każdemu dziecku. Obowiązkowym punktem programu było pamiątkowe zdjęcie z Mikołajem, a zdjęcia będą miłym podarunkiem świątecznym dla całej rodziny.
21-12-18
781 424 452
youtube
facebook
Mikołaj w Przedszkolu Limonka

Grudzień to miesiąc, na który czekają wszystkie dzieci: to czas Świąt, prezentów i spotkań rodzinnych. Już na początku grudnia limonkowe dzieci spotkały się z teatrem „Tak”, który przedstawił sztukę zatytułowaną „Co  się stało z Mikołajem?”. Podczas spektaklu Dzieci wspólnie z aktorami poszukiwały Mikołaja, który zaginął... Poszukiwaliśmy go na kilku kontynentach odwiedzając wybrane kraje z ich specyficzną kulturą. Wreszcie zaprzyjaźnione renifery pomogły nam w poszukiwaniach. Mikołaj dotarł do przedszkola i mógł osobiście wręczyć prezent każdemu dziecku. Obowiązkowym punktem programu było pamiątkowe zdjęcie z Mikołajem, a zdjęcia będą miłym podarunkiem świątecznym dla całej rodziny.

Szlachetna Paczka
Za nami charytatywny Kiermasz, podczas którego zbieraliśmy fundusze na Szlachetną Paczkę dla wybranej rodziny. Naszemu spotkaniu towarzyszyła wspaniała, świąteczna już atmosfera i rozmowy pełne życzliwości oraz świadomości, że spotykamy się tutaj, aby pomagać innym, potrzebującym.  Myślę, że właśnie dlatego atrakcje przygotowane na sobotnie popołudnie były  czasem dobrych spotkań, na co złożyła się postawa wszystkich uczestniczących w kiermaszu. Szlachetna Paczka jest jednym z największych i najskuteczniejszych projektów społecznych w Polsce. Koncentruje się na łączeniu ludzi – tych potrzebujących z tymi, którzy chcą pomagać. Dzięki temu mądra pomoc – dająca impuls do wyjścia z trudnej sytuacji i zorientowana na konkretne potrzeby – po raz kolejny mogła dotrzeć do wybranej przez nas rodziny. Dzięki Państwa hojności i szlachetnemu podejściu do organizowanego w Przedszkolu Limonka przedsięwzięciu, udało nam się nie tylko wesprzeć potrzebującą rodzinę w niezbędny sprzęt rehabilitacyjny ratujący życie małego dziecka, produkty spożywcze i chemię gospodarczą, mogliśmy również obdarować rodzinę drobnymi prezentami, które wywołały łzy radości i serdeczny uśmiech na Ich twarzach. Szlachetna Paczka to również inne całoroczne działania, których zapragnęliśmy być częścią. I tak postanowiliśmy ofiarować małemu dziecku voucher na edukację w przedszkolu Limonka. Sposobem wyjścia z ciężkiej sytuacji jest również możliwość podjęcia dobrej edukacji, tak żeby szlachetny gest trwał i był szansą do wydobycia potencjału dziecka, który pozwoli Mu być w przyszłości wspaniałym dorosłym.   Środki, które uzyskaliśmy podczas kiermaszu przekazaliśmy na zakup paczki;  pozostałą część wpłaciliśmy na konto Fundacji wspierającej leczenie dziecka z wybranej rodziny. Z całego serca chcemy Państwu podziękować za  wspólny czas i wielkie serce! Dziękujemy uczestnikom, darczyńcom i wszystkim, którzy włączyli się w naszą akcję. To, co działo się  podczas kiermaszu, przełożyło się na finanse. Otóż w tym roku pobiliśmy wszelkie rekordy! Kwota, jaką zebraliśmy to: 19 600 zł!  Reasumując, po raz kolejny pokazaliśmy, że we wspólnym działaniu jest ogromna siła, która   daje wiarę w ludzi tym, którym pomagamy!  Dziękujemy!
20-12-18
Przedszkole LIMONKA Mistrzem Nowoczesnej Edukacji! Jesteśmy numer 1 w Polsce!
Z dumą i radością informujemy, że Przedszkole Językowe Limonka w Warszawie Wesołej zdobyło główną nagrodę w I Ogólnopolskim Konkursie o „LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji”.  W pierwszej kolejności zostaliśmy nagrodzeni nagrodą główną – Innowacyjne Przedszkole 2017/2018 – i otrzymaliśmy I miejsce w województwie mazowieckim, następnie przyznano nam I miejsce w skali całego kraju – Laur Mistrza Nowoczesnej Edukacji Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku – tę nagrodę otrzymała tylko jedna placówka w Polsce – Przedszkole Limonka! Ten prestiżowy konkurs objęty jest honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej. W lipcu 2017 roku w pierwszym etapie konkursu Przedszkole Limonka wytypowane zostało przez Mazowieckie Kuratorium Oświaty, jako przedstawiciel województwa mazowieckiego. W dniu 26 października zaproszono placówkę do udziału w finale konkursu, co stanowiło przyznanie nominacji do nagrody w kategorii Innowacyjne Przedszkole 2017/2018. Już sama nominacja stanowiła duży sukces przedszkola Limonka! W sumie nominowane zostały 83 placówki z całej Polski w czterech kategoriach: przedszkole lub inna forma edukacji przedszkolnej – 16 nominacji, szkoła podstawowa – 31 nominacji, gimnazjum lub liceum – 23 nominacje i technikum lub szkoła zawodowa – 13 nominacji. Konkurs zakładał, że nominowane placówki powinny wyróżniać się nie tylko wykorzystywaniem nowych rozwiązań technologicznych, innowacyjnych metod i programów nauczania, ale również stylem uczenia i wychowania stosowanym przez Nauczycieli, którzy inspirują Dzieci do kreatywności oraz rozwijania swoich pasji i zainteresowań. Są to wyróżnienia, w których ważne jest nie tylko docenienie samego wykorzystywania nowoczesnych technologii w procesie uczenia się i nauczania, ale przede wszystkim zrozumienie nowych realiów cywilizacyjnych, w których najważniejsze jest postawienie na twórczy aspekt edukacji i mądre wykorzystanie współczesnych mediów i narzędzi technologicznych. Trzyetapowy konkurs został rozstrzygnięty 24 listopada podczas II Europejskiego Forum Nowych Technologii i Innowacji w Edukacji i Nauce oraz II Salonu Technologii i Wyposażenia dla Edukacji. Kapituła konkursowa, której przewodniczył prof. UJK dr hab. Sławomir Koziej, najpierw nagrodziła finalistów (nominowanych), a następnie przyznała nagrodę Wojewódzkim Mistrzom Nowoczesnej Edukacji oraz  wręczone zostały wyróżnienia. Na zakończenie gali przyznane zostały cztery główne ogólnopolskie nagrody specjalne LAUR Mistrza Nowoczesnej Edukacji – „Przedszkole Przyjazne Technologiom XXI wieku” – 1 nagroda dla Przedszkola Limonka oraz „Szkoła Przyjazna Technologiom XXI wieku” – 3 nagrody dla każdej z pozostałych kategorii. W tym miejscu, warto podkreślić, że nie zdobylibyśmy tej nagrody, gdyby nie praca całego zespołu ludzi, którzy na co dzień oddają całe swoje serce pracy z Dziećmi oraz współpraca i zaangażowanie Rodziców, którzy powierzają nam swoje Dzieci. DZIĘKUJEMY!!!
29-11-17
Zapisy 2017/2018
Rozpoczęliśmy rekrutację do nowych grup 2-latków (rocznik 2015)  i 3-latków (rocznik 2014). Jeżeli są Państwo zainteresowani zapisaniem Dziecka do przedszkola, to zachęcamy do kontaktu.   Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach: 8.30 - 18.00. Rekrutacja do grup przedszkolnych prowadzona jest przez cały rok kalendarzowy. Jeśli w wybranej grupie są wolne miejsca, to Dziecko może dołączyć do niej w dogodnej dla Państwa chwili. Rekrutacje do nowotworzonych grup, które rozpoczną pracę we wrześniu – rozpoczynamy na początku roku kalendarzowego. Aby zapisać dziecko do przedszkola Limonka należy: Przesłać wypełnioną kartę zgłoszeniową. Podpisać umowę cywilnoprawną. Złożyć wypełnioną kartę informacyjną Dziecka. Wpłacić wpisowe.   Liczba miejsc – z troski o komfort Dzieci i Rodziców – jest ograniczona. O przyjęciach decyduje kolejność zgłoszeń. Przedszkole zapewnia opiekę i edukację Dzieciom w wieku od 2 do 6 roku życia.
27-02-17