Przedszkole Limonka
05- 075 Warszawa | Wesoła
ul. Warszawska 57 (róg Brata Alberta), tel. 575 115 861



W naszym Przedszkolu Dzieci otrzymują codziennie cztery posiłki. Jadłospis układany jest przez dietetyka, który dba o to, aby potrawy serwowane naszym Przedszkolakom posiadały wszystkie składniki niezbędne dla zdrowego rozwoju oraz odpowiednią ilość kalorii. Uwzględniamy również potrzeby żywieniowe Dzieci alergicznych.
Wszystkie posiłki przyrządzane są w naszej własnej przedszkolnej kuchni. Jesteśmy świadomi tego, jak ważne jest dla Państwa bezpieczeństwo i najwyższa jakość przygotowywanych potraw.
W naszym przedszkolu wychodzimy naprzeciw tym oczekiwaniom. Kuchnia wyposażona jest w nowoczesny i profesjonalny sprzęt gastronomiczny, w tym najnowszej generacji piec konwekcyjno-parowy firmy Unox, dający możliwość przyrządzania dietetycznych potraw na parze.
JADŁOSPIS (8.03.2021 - 12.03.2021)
PONIEDZIAŁEK (8.03.)
śniadanie - zupa mleczna, ser żółty, pasztet, pieczywo, masło, dodatki zielone, herbata
obiad – barszcz biały, kasza gryczana, pulpet w sosie pomidorowym, surówka z marchwi, kompot
I podwieczorek – biszkopt z otrębami; koktajl mleczno-truskawkowy II podwieczorek – kanapki, owoce
WTOREK (9.03.)
śniadanie – kawa inka, mięso pieczone, sałatka warzywna, pieczywo, masło, dodatki zielone, herbata
obiad – zupa ogórkowa, kasza jęczmienna, kotlet kalafiorowy w sosie pieczarkowym, kapusta pekińska, kompot
I podwieczorek – świderki z owocami i sosem jogurtowym II podwieczorek – owoce, kanapeczki, budyń
ŚRODA (10.03.)
śniadanie – kakao, paprykarz rybny, pieczony indyk, pieczywo, masło, dodatki zielone, herbata
obiad – zupa grochowa, złote dukaty drobiowo-ryżowe z sosem jogurtowo-pomidorowym, marchew gotowana, kompot
I podwieczorek – kluski leniwe z kaszy jaglanej z musem owocowym II podwieczorek – kanapeczki, świeże warzywa z dipem jogurtowym
CZWARTEK (11.03.)
śniadanie – kakao, naleśniki żytnie z serem cynamonowym, herbata
obiad – zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki z indyka, ziemniaki, surówka z buraczków z jabłkiem, kompot
I podwieczorek – ciasto z jabłkami II podwieczorek – kanapki z hummusem, sok owocowo-warzywny
PIĄTEK (12.03.)
śniadanie – kawa inka, jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo, masło, dodatki zielone, herbata
obiad – zupa kalafiorowa, ryba pieczona, pęczak, surówka z warzyw mieszanych, kompot
I podwieczorek – ziemniaki pieczone w ziołach z jogurtem II podwieczorek – sałatka owocowa, kisiel
JADŁOSPIS (8.03.2021 - 12.03.2021)
DLA STARSZAKÓW
PONIEDZIAŁEK (8.03.)
obiad – barszcz biały, kasza gryczana, schab duszony w sosie myśliwskim, surówka z marchewki
WTOREK (9.03.)
obiad – zupa ogórkowa, żeberka w miodzie, kapusta czerwona z pomarańczą, ryż
ŚRODA (10.03.)
obiad – zupa grochowa, monterey chicken, ziemniaki pieczone, sałatka coleslaw
CZWARTEK (11.03.)
obiad – zupa pomidorowa z ryżem, pyzy z mięsem, surówka z buraczków
PIĄTEK (12.03.)
obiad – zupa kalafiorowa, miruna w sosie kaparowym, pęczak, surówka z warzyw mieszanych
Życzymy smacznego!


